Print the page
 

A rejt茅lyes art deco…

  • A rejt茅lyes art deco_006
  • A rejte虂lyes art deco_012
  • IMG_20170428_151351
  • IMG_20170428_145647
  • A rejte虂lyes art deco_023

Nem volt “izmus”, sem pedig mozgalom, r谩ad谩sul se vezet艖je, sok谩ig pedig m茅g neve sem akadt annak a m谩ra j贸l ismert st铆lusir谩nyzatnak, melyet a legend谩s “Poirot” t茅v茅sorozatb贸l vagy a Nagy Gatsby mozifilmb艖l val贸sz铆n疟leg m茅g azok is ismernek, akiknek egy茅bk茅nt semmit sem jelent a m疟v茅szett枚rt茅net. 脡ppen ez茅rt k眉l枚n枚sen izgalmas, hogy sok谩ig igaz谩b贸l “kall贸dott” az art deco a m疟v茅szett枚rt茅neti k谩nonban, pedig er艖teljes, geometrikus vonalvezet茅s茅vel, jellemz艖 fekete, arany 茅s v枚r枚s sz铆neivel, csillog贸 fel眉leteivel, a f茅m haszn谩lat谩val a mai szemmel n茅zve rendk铆v眉l eleg谩ns, f茅ny疟z艖, ugyanakkor modern st铆lus volt, mely hat谩rozottan nyomot hagyott聽a t谩rgykult煤r谩n, az 枚lt枚zk枚d茅sen, de 茅s az 茅p铆t茅szeti formanyelven is a聽k茅t vil谩gh谩bor煤 k枚z枚tt.

Hogy mennyire meghat谩roz贸 volt ez a j贸indulattal is csak k茅t 茅vtizedet 谩tfog贸 s铆tlus, azt 聽j贸l mutatja, hogy ha a harmincas 茅vek vil谩g谩ra gondolunk, r枚gt枚n esz眉nkbe jutnak a flitteres, r枚vid ruh谩csk谩ba b煤jt t谩ncosl谩nyok, az 谩ramvonalas sportkocsik, az elmaradhatatlan cigarettaf眉st, a r谩di贸z谩s, a mozi… Hogy hogyan sz眉letett meg ez a rendk铆v眉li id艖szak, ma mit l谩tunk bel艖le Budapest utc谩in s茅t谩lva, hogyan gy疟r疟z枚tt be Magyarorsz谩gra, 茅s mit 茅s hogyan hangolt 谩t n谩lunk az eredetileg ZigZag st铆lusk茅nt is bec茅zett ir谩nyzat, kider眉l a s茅t谩n!聽Rengeteg mes茅lnival贸nk lesz teh谩t, id艖utaz谩sra fel!

image001

T煤raid艖pontok
2022-02-1910:00Jelentkezem
脕r: egys茅gesen 4400 Ft/f艖, kedvezm茅nyes 谩r egys茅gesen 4400 Ft/f艖
A s茅ta hossza: 2 贸ra
Tal谩lkoz谩si pont: Szabads谩g t茅r 5. - Sz眉reti menet - domborm疟 alatt (Szabads谩g t茅r 茅s az Okt贸ber 6. utca sark谩n)
Megk枚zel铆t茅s: M3 metr贸val vagy 9-es busszal az Arany J谩nos uc谩ig / 15, 11-枚s busszal a Hercegpr铆m谩s utc谩ig, majd gyalog
脷tvonal: Szabads谩g t茅r - Okt贸ber 6. utca - Arany J谩nos utca Hercegpr铆m谩s utca - De谩k Ferenc t茅r - Mad谩ch t茅r - Wessel茅nyi utca - Kazinczy utca
 
A *-gal jel枚lt mez艖k kit枚lt茅se k枚telez艖.