• LMA_7702
  • LMA_7743
  • LMA_7769
  • LMA_7692
  • LMA_7804

Szeptember 19-e 贸ta l谩togathat贸 a Kir谩lyi P谩l utc谩ban megnyitott rendhagy贸 v谩rost枚rt茅neti ki谩ll铆t谩s, a Ment茅s m谩sk茅nt 鈥 Belv谩ros-Lip贸tv谩ros elvesztett 茅s megtal谩lt titkai.

A Belv谩ros-Lip贸tv谩ros 脰nkorm谩nyzata t谩mogat谩s谩val 茅s az ImagineBudapest szakmai munk谩j谩val megval贸sul贸 ki谩ll铆t谩s t茅mafelvet茅s茅vel, friss 茅s egyedi kialak铆t谩s谩val azok sz谩m谩ra is 茅rdekes l谩tnival贸, akiket eddig nem foglalkoztatott a v谩rost枚rt茅net.

A k枚zter眉leteken elveszetett 茅s megtal谩lt szem茅lyes t谩rgyak 鈥 legt枚bbsz枚r megh枚kkent艖 鈥 t枚rt茅netei szolg谩lnak kiindul谩sk茅nt ahhoz, hogy a v谩rosban alaposabban sz茅tn茅zz眉nk, 茅s ne csak t谩rgyakat, hanem elfeledett t枚rt茅neteket, csod谩latos apr贸 r茅szleteket, k眉l枚nleges helyeket tal谩ljunk meg.

Kider眉l p茅ld谩ul, hogy n茅h谩ny 枚tletes utcab煤tor megjelen茅se ind铆totta el a g枚rdeszkap谩lya l茅trehoz谩s谩t az Erzs茅bet t茅ren, vagy, hogy Sz茅chenyi gr贸fot a Duna-parton felhalmoz贸dott szem茅tdomb mentette meg egyszer a v铆zbees茅st艖l. K谩rolyr贸l, a belga 贸ri谩sny煤lr贸l 茅s egy elvesztett falisz艖nyegr艖l is olvashatunk, de a ki谩ll铆t谩s r茅sz茅t k茅pezi j贸n茅h谩ny furcsa haszn谩lati t谩rgy is, melyeket hostelekb艖l, hotelekb艖l k茅rtek k枚lcs枚n a szervez艖k.

A ki谩ll铆t谩s l谩togat贸i egy 贸ra leforg谩sa alatt k枚zelebb ker眉lhetnek a belv谩ros 茅l艖 m煤ltj谩hoz 茅s jelen茅hez, an茅lk眉l, hogy unalmas le铆r谩sokat, megs谩rgult f茅nyk茅peket kellene v茅gigb枚ng茅szni眉k.

A t谩rlat k眉lf枚ldiek sz谩m谩ra is el茅rhet艖.

Helysz铆n: 1053 Budapest, Kir谩lyi P谩l utca 18.

Nyitva tart谩s: H-P: 10-16, Szo: 10-14

A ki谩ll铆t谩s ingyenesen megtekinthet艖 2014. december 15-茅ig!

Sz贸lj hozz谩

Az email c铆med nem jelenik meg az oldalon. A *-al jel枚lt mez艖k kit枚lt茅se k枚telez艖. *

Current day month ye@r *