95953185_10159634072224097_5636832254568169472_n

Hogy vagy Budapest? 鈥 Mit csin谩l a v谩ros茅rt rajong贸 ember, amikor nem haszn谩lhatja megszokott m贸dj谩n a v谩rost?聽Katona Csab谩val jelentkez眉nk sorozatunk negyedik r茅sz茅ben, akit a k枚r眉lm茅nyek szak谩lln枚veszt茅sre 茅s k枚nyv铆r谩sra sarkalltak, de ezeken meg se lep艖d眉nk a Legviccesebb T枚rt茅n茅szt艖l. Mindenesetre ha m谩r 煤jra s茅t谩lhatunk, 艖t aj谩nljuk a legink谩bb els艖 randik el艖tti bemeleg铆t茅sre, nincs sz铆v, amit ne lehetne elrabolni Csaba t枚rt茅neteivel!聽

- Mit l谩tsz az ablakodb贸l? 脡s ha azt mondom, n茅zd m谩s szemmel a vil谩got? 脫vod谩t, t铆zemeletes h谩zakat, kicsit od茅bb a budai hegyeket a Duna t煤lpartj谩n. Ha m谩s szemmel: 脫buda r茅g elt疟nt h谩zait, egykori hal谩sztelepeket, egy r贸mai h铆d maradv谩nyait, a Margitszigetet a kolostorrommal. Csupa olyan dolgot, ami fizikai val贸j谩ban j贸r茅szt elt疟nt, m茅gis itt van valamilyen form谩ban, mert 艖rzi a sz贸 茅s az eml茅kezet.

- Mit 眉zensz a v谩rosi s茅t谩l贸knak
Hogy legyenek t眉relmesek kiv谩rni a jelen helyzet v茅g茅t, 茅s fegyelmezetts茅g眉k, hogy hozz谩j谩ruljanak ahhoz, hogy miel艖bb v茅get 茅rjen. Az id艖 lehet艖s茅get ad arra, hogy el艖vegy眉k azokat a k枚nyveket, amelyeket rohanva nem volt m贸dunk elolvasni. Ezek r茅v茅n pedig tud谩sban gyarapodva indulhatunk majd 煤jra s茅t谩ra: ha ismerem egy-egy h谩z, park, ter眉let hist贸ri谩j谩t, m谩s szemmel n茅zek majd r谩. A sz眉ks茅gb艖l er茅nyt kov谩csolni: nincs jobb 枚tletem. Mondjuk a magamfajta t枚rt茅n茅sz 铆r is聽 :)

- Ha azt mondom:
- Kir谩ly utca, te azt mondod:
Azt mondom, ny谩ri 茅jszaka Budapesten hazafel茅, er艖sen este, de 煤gy, hogy m茅g l眉ktet az 茅let. Ez kb. id艖tlen 茅rz茅s.

- Budafok, te azt mondod:
Sask艖 t茅r, ha m谩r Budafok, de ennek szem茅lyes oka van聽 :) 聽Sz贸val Sask艖 t茅r.

Sz贸lj hozz谩

Az email c铆med nem jelenik meg az oldalon. A *-al jel枚lt mez艖k kit枚lt茅se k枚telez艖. *

Current day month ye@r *