Print the page
 

脺NNEPI KIAD脕S // Budapesti szeszhat谩roz贸 – sz铆vder铆t艖 italt枚rt茅neti s茅ta a belv谩rosban

  • annie-spratt-V8zHWU_y4W0-unsplash
  • IMG_6042 (1)
  • IMG_6081_(1)
  • IMG_6096 (1)
  • IMG_6140 (1)
  • IMG_6226 (1)

Az els艖 poh谩r, amit megiszunk, az eg茅szs茅g茅. A m谩sodik a j贸kedv茅, a harmadik a b谩nat茅, a negyedik a gyal谩zat茅 – tartja a mond谩s. Belv谩rosi s茅t谩nkon csak a m谩sodik k枚rig emelj眉k k茅pzeletbeli 茅s val贸s谩gos poharainkat, amelyben a bort贸l a s枚r枚n 谩t a p谩link谩ig, a lik艖r枚kig 茅s a pezsg艖ig megannyi ital, 铆z, t枚rt茅net keveredik majd, de csak 茅ppen annyira, hogy mosolyogva mehess眉nk haza.

A s茅ta聽眉nnepi kiad谩s谩ban megid茅zz眉k azokat a ma m谩r legal谩bb 茅rdekesnek, de ak谩r bizarrnak is hat贸 alkoholos italokat is, amelyek a t茅li szezont 铆zes铆tett茅k, sz铆nes铆tett茅k. A k谩v茅h谩zak k铆n谩lat谩b贸l m谩r kikopott a forralt s枚r, de ut谩naj谩runk, ezt pontosan hogyan 茅s mikor lehetett fogyasztani. A s枚rf艖zd茅k szezon谩lis k铆n谩lattal kedveskedtek a v谩s谩rl贸knak: kar谩csonyi s枚rt a mai 煤jhull谩mos f艖zd茅k is t枚bben k茅sz铆tenek – na de farsangi s枚rr艖l ki hallott m谩r? Annak is ut谩naj谩runk, mi is volt tulajdonk茅ppen eredetileg a puncs, amelyet ak谩r forr贸n is lehetett fogyasztani. Milyen ital ker眉lt a kar谩csonyi asztalra a Palotanegyed el艖kel艖 otthonaiban? A hal谩szl茅t megel艖z艖en a kar谩csonyi men眉 els艖 pontja a borleves volt, amelyet t茅nyleg borb贸l f艖ztek.

K贸stol贸kkal gazdag铆tott s茅t谩nkon bet茅r眉nk a Pannonhalmi Ap谩ts谩g boltj谩ba a szerzetesek boraib贸l meginni n茅h谩ny decit, 茅s meg铆zlelj眉k a Vis vitalist is, majd s茅t谩nk v茅g茅n a Beer贸s谩gon magyar k茅zm疟ves s枚r枚k ker眉lnek asztalunkra, hogy meg谩llap铆thassuk: borban az igazs谩g, de s枚rben az 茅let!

A s茅t谩n kiz谩r贸lag 18 茅ven fel眉liek vehetnek r茅szt!

Az 谩r tartalmazza a programban elfogyasztott k贸stol贸kat!

Tarts vel眉nk 脺nnepi kiad谩s煤 s茅t谩inkon, v谩s谩rok helyetthangol贸dj r谩
a Kar谩csonyra tematikus programjainkkal!聽Aj谩nd茅kozd meg szeretteidet
hasonl贸 茅lm茅nyekkel, lej谩rati id艖 n茅lk眉l felhaszn谩lhat贸 utalv谩nyunkkal!

T煤raid艖pontok
2020-12-1215:00Jelentkezem
2020-12-1915:00Jelentkezem
脕r: 5100 Ft/f艖, kedvezm茅nyes 谩r: 4400 Ft/f艖
A s茅ta hossza: 3 贸ra
Tal谩lkoz谩si pont: M谩rcius 15. t茅r - Belv谩rosi pl茅b谩niatemplom oldals贸 bej谩rat谩n谩l - Szent Hedvig 茅s Szent Kinga szoborn谩l
Megk枚zel铆t茅s: 2-es villamossal a M谩rcius 15. t茅rig, busszal a Ferenciek ter茅ig, onnan gyalog
脷tvonal: M谩rcius 15. t茅r - Ferenciek tere - K谩rolyi utca - Henszlmann Imre utca - M煤zeum krt. - Br贸dy S谩ndor utca - Puskin utca - R谩k贸czi 煤t - Doh谩ny utca
 
A *-gal jel枚lt mez艖k kit枚lt茅se k枚telez艖.