Print the page
 

Hogy lett fess a pesti n艖 – a f疟z艖t艖l a miniszokny谩ig

  • 7 (1)
  • 25 (1)
  • 32 (1)
  • 30 (1)
  • 17 (1)
  • 2 (1)
Hol v谩s谩rolta Sissy a cip艖j茅t? Ki adott divattan谩csot a f茅rfiaknak? Mit艖l volt illatos a pesti utca? Kin茅l vett kalapot Andr谩ssy Gyula? Ki volt az els艖 n艖, aki levette a f疟z艖t, 茅s ki konfekcion谩lt? Hogy v谩ltozott meg a n艖k szerepe 茅s 茅rv茅nyes眉ltek a divaton kereszt眉l a sz谩zadfordul贸n?
Volt id艖, mikor az orsz谩gos lapok ugyanakkora 茅rdekl艖d茅ssel k铆s茅rt茅k a divatbemutat贸kat, mint a fontosabb sz铆nh谩zi premiereket. A k谩v茅z贸k terasz谩n a pesti d谩m谩k nem puszt谩n azt vitatt谩k meg, hogy G谩l Franciska g眉gy枚g-e m茅g聽A m茅lt贸s谩gos asszony trafikj谩nak聽c铆mszerep茅ben,聽 hanem a divatbemutat贸kon l谩tottakr贸l besz茅lgettek, sz铆nr艖l, szab谩s谩r贸l, a modellek mozg谩s谩r贸l vagy a kifut贸 megvil谩g铆t谩s谩r贸l.
J贸l ismert utc谩k kincseket rejt艖 kapualjai, rejt茅lyes kis 眉zletek titkai v谩rnak r谩nk a turn疟r枚kt艖l a miniszokny谩kon 谩t, a sz谩zadfordul贸s szab贸s谩gokt贸l 茅s parf眉m茅ri谩kt贸l a maszek butikokig, hogy meg茅rints眉k, megtapogassuk, megillatoljuk egy olyan utca m煤ltj谩t, ahol egykor sikk volt a v谩s谩rl谩s, 茅s amely ma is k枚veti a trendeket, ahol az apr贸 kincses dobozok hossz煤 茅vtizedek 贸ta 艖rzik sz铆nes titkaikat egy r茅gi vil谩gr贸l, amikor az utc谩ban m茅g d谩m谩k vonultak t谩rsalogva a Gerbaud fel茅 vezet艖 煤tjukon a kirakatok el艖tt.聽
“Olvasta k茅rem a m煤lt heti kritik谩t a m疟v茅szn艖 ruh谩j谩r贸l? Az eg茅sz V谩ci utca, tout Budapest err艖l besz茅l. H谩t mondhatom, a p谩rizsi Worth maskar谩i mad谩rijeszt艖knek val贸k ehhez k茅pest. 脡s micsoda sz铆nek, micsoda illatok…Vajon melyik szab贸n谩l csin谩ltatta?”

T煤raid艖pontok
2021-03-2010:00Jelentkezem
脕r: 4100 Ft/f艖, kedvezm茅nyes 谩r 3400 Ft/f艖
A s茅ta hossza: 2.5 贸ra
Tal谩lkoz谩si pont: 1053, Veres P谩ln茅 utca 1 - Veres P谩ln茅 szoborn谩l
Megk枚zel铆t茅s: 2-es villamossal a M谩rcius 15. t茅rig, majd gyalog vagy 3-as metr贸val a Ferencieg ter茅ig, majd gyalog
脷tvonal: Veres P谩ln茅 utca - Ferenciek Tere - Kossuth Lajos utca - Pet艖fi S谩ndor utca - R茅giposta utca - Pet艖fi t茅r - V谩ci utca - Vigad贸 t茅r
 
A *-gal jel枚lt mez艖k kit枚lt茅se k枚telez艖.