•  ISMERETLEN ISMER艕S // A P谩risi Udvar – 谩lom luxuskivitelben

  Parisi_lead2
  Mindenkinek van egy 谩lma... Pollack Mih谩ly 茅s Brudern b谩r贸 az 1800-as 茅vek legmodernebb 眉zleth谩z谩t l谩tta maga el艖tt. K茅s艖bb a Belv谩rosi Takar茅kp茅nzt谩r r茅szv茅nyeseinek gondolataiban egy m谩sik pazar 茅p眉let sziluettje rajzol贸dott ki. Budapest 枚sszes keresked艖j茅nek 谩lma pedig egy 眉zlethelyis茅g volt az 谩lmok 谩lm谩ban: a P谩risi Udvarban.
   
 •  ISMERETLEN ISMER艕S // Budapesti szeszhat谩roz贸 – sz铆vder铆t艖 italt枚rt茅neti s茅ta a belv谩rosban

  imageedit_5_9189406140
  Az alkoholos italok megannyi fajt谩ja t疟nik fel a pesti belv谩rosban j谩rva - szeszgy谩rosok, serf艖z艖k 茅s borkeresked艖k t枚rt茅neteit mes茅lj眉k el, elfeledett s枚rkertek, titkukat 艖rz艖 palot谩k 茅s a ma fogyaszt谩si helyei k枚z枚tt s茅t谩lva.
   
 •  ISMERETLEN ISMER艕S // Budapest sz谩mokban – rekordgyan煤s l谩tnival贸k a Duna-parton

  imageedit_6_4666000321
  Hol van Budapest legkeskenyebb h谩za? Melyik a legid艖sebb fa? Melyik a f艖v谩ros legmegoszt贸bb 茅p眉lete? Ezen a s茅t谩n Neked el谩ruljuk a Legeket: a l铆rait sz谩mos铆tjuk, a sz茅pet adatba 枚ntj眉k, 茅s Budapest legkeskenyebb, legnagyobb, leg枚regebb, legmagasabb, legr枚videbb l谩tnival贸it t谩rjuk el茅d.
   
 •  ISMERETLEN ISMER艕S // T枚rt茅netek a zsinag贸ga h谩romsz枚gb艖l – a pesti zsid贸negyed

  imageedit_1_6546203210
  Elmes茅lj眉k mi 茅s a h谩zak, hogyan telepedtek le az egykori v谩rosfalakon k铆v眉lre a zsid贸 keresked艖k csal谩djaikkal, kibogozzuk a ma is girbe-gurba utc谩k eredet茅t, felfedezz眉k a h谩zfalakon megb煤j贸 szimb贸lumokat, keres眉nk izgalmas 谩tj谩r贸h谩zakat, megn茅z眉nk csod谩s 茅p眉leteket, 茅s k枚zben nyomon k枚vetj眉k, hogy hogyan 茅lt egym谩s mellett b茅k茅ben zsid贸 茅s kereszt茅ny, 枚rm茅ny 茅s g枚r枚g, szorgalmas keresked艖 茅s l茅h疟t艖 boh茅m.
   
 •  ISMERETLEN ISMER艕S // Walk of Change ’89 – A szabads谩g ritmusa

  USA s茅ta lead
  S茅t谩ld be vel眉nk a szabads谩g 煤tj谩t a hidegh谩bor煤t贸l '89-ig: 谩t茅lheted, milyen volt nyakkend艖ben 茅s vil谩gos zak贸ban bel茅pni az Ifiparkba, megtudhatod, hogy hogyan seg铆tette Elvis Presley az '56-os forradalom 眉gy茅t, hogy milyen befoly谩ssal volt az 茅letre K谩d谩r J谩nos 茅s a jazz.
   
 •  ISMERETLEN ISMER艕S // Titkos kertek 茅s terek a belv谩rosban

  LEAD_Titkos kertek_kerek
  K茅t 茅s f茅l 贸r谩s t煤r谩nk sor谩n olyan mag谩nh谩zak, int茅zm茅nyek kertjeibe is bejutunk, amelyeket a nagyk枚z枚ns茅g sz谩m谩ra rendszerint nem nyitnak ki, bepillant谩st nyer眉nk egy nagyv谩ros emberl茅pt茅k疟 t茅rhaszn谩lat谩r贸l, megismerj眉k a vel眉nk 茅l艖 谩llatokat 茅s n枚v茅nyeket, 茅s k枚zben emberi sorsokr贸l hallunk: padokon sz枚v艖d枚tt szerelmekr艖l, 谩rnyas f谩k alatt meg茅lt trag茅di谩kr贸l, ifj煤i fogadalmakr贸l 茅s id艖skori megnyugv谩sr贸l.